Synagoga ve Dvoře Králové byla postavena r. 1890. Užívána byla do II. světové války, poté pustla a v roce 1966 byla zbořena. Na jejím místě je malý park, ve kterém je památník obětem holocaustu ve tvaru Davidovy hvězdy.
místo, kde stávala synagoga
© Milan Caha 02/2011
Židovská komunita ve Dvoře Králové nad Labem je doložena od poloviny 19. století. Největší byla na počátku 20. století, kdy zde žilo 332 židů (v r. 1910). Synagoga, která stávala na křižovatce dnešní ulice 17. listopadu a Rooseveltovy, byla postavena v roce 1890. Užívána byla do II. světové války, poté pustla a v roce 1966 byla zbořena. Na jejím místě je malý park, ve kterém je památník obětem holocaustu ve tvaru Davidovy hvězdy.

židovské památky
    zaniklý