Moje místa 0
Kostel ze 14. století, zmiňován jako farní r. 1349. V r. 1782 přestavěn pozdně barokně. Exteriér a interier upraven pseudorománsky a pseudogoticky Ed. Neumannem. V kapli je kamenný náhrobek Felixe Sebastianiho z Častolovic z konce 18. stol.
moje první fotka kostela
Graficke pismenko Původně gotický kostel Všech svatých byl postaven ve 14. století (jako farní je zmiňován r. 1349). V presbytáři z této doby dochováno pozdně gotické sanktuárium (stánek na hostie), ozdobené vimperkem s oslím hřbetem, s kraby a křížovou kytkou. Roku 1782 celý chrám pozdně barokně přestavěn. P. Ed. Neumann upravil exteriér i interiér kostela pseudorománsky a pseudogoticky. Část zařízení je barokní, nejcennější je kamenná křtitelnice z druhé poloviny 17. století, zdobená akanty a festony. V kapli se nachází kamenný náhrobek Felixe Sebastianiho z Častolovic z konce 18. století. Na východ orientovaná jednolodní stavba má půlkruhově ...
rodo chrozit - podle webových stránek městyse Žumberk, 11.2. 2011