Moje místa 0
Dům čp. 11, bývalá městská šatlava, dnes slouží jako expozice městského muzea. Jako městské vězení sloužil od 16. stol. do r. 1849, kdy je převzal okresní soud. Přístupna je mučírna v bývalé gotické baště, cela, dvůr a vězeňská kaple sv. Kříže.
© Milan Caha 09/2007
Graficke pismenko Dům čp. 11, bývalá městská šatlava, dnes slouží jako expozice městského muzea. Zpřístupněno je nádvoří, cela, místnost stráže, mučírna a vězeňská kaple. Mučírna je umístěna v nejstarší části, v bývalé gotické baště. Unikátní je bývalá vězeňská kaple sv. Kříže, zařízená oltářem, krucifixem a liturgickými artefakty. Zřízena byla roku 1766 a vysvěcena byla roku 1769. Jako městské vězení tyto prostory sloužily od 16. století do roku 1849, kdy je převzal okresní soud. Obec je pak ještě využívala po roce 1907, kdy byl postaven nový okresní soud.