Kostel Nejsvětější Trojice vystavěn roku 1463 v gotickém slohu. Prošel mnoha úpravami a zcela změnil svůj vzhled. V letech 1481–1945 podřízen farnosti německého řádu. Cennými památkami obrazy zejména z 15. století.
Kostel Nejsvětější Trojice v Opavě
Pohled od jihovýchodu
© Pavel Vítek 11/2010
Graficke pismenko Kostel Nejsvětější Trojice se nachází v Jaselské ulici, nedaleko od fotbalového stadionu. Leží 1,5 km severozápadně od centra města. Kostel se nachází v malém parku a proto se mu také říká "Parkový kostelík".

historie

Kostel Nejsvětější Trojice byl vystavěn v gotickém slohu roku 1463. Stavebníky byli opavští Přemyslovci. Během staletí prošel mnoha úpravami a opravami a zcela změnil svůj vzhled. V letech 1481–1945 byl podřízen farnosti německého řádu. Cennými památkami v kostele jsou obrazy z 15. století. Nejvýznamnější je gotický obraz Nejsvětější Trojice z roku 1473. V antonínské kapli jsou barokní jesličky z 18. století. Zajímavý je i rokokový obraz