Moje místa 0
Kostel vystavěn roku 1804. Vždy byl filiálním k farnosti Šternberk. V současnosti se v kostele konají různá hudební vystoupení. Kostel je prostá jednolodní stavba s hranolovou věží v průčelí, trojbokým závěrem a čtvercovou sakristií v ose závěru.
Kostel sv. Vavřince v Těšíkově u Šternberka
Pohled na kostel od západu
© Pavel Vítek 12/2010
Graficke pismenko Těšíkov, nyní místní část města Šternberk, leží 4 km západně od centra Šternberka, při silnici vedoucí ze Šternberka do Domašova nad Bystřicí a dále do Města Libavá. Kostel sv. Vavřince se nachází v centru u silnice.
Asi 2,5 km západně od Těšíkova v údolí Trusovického potoka se nachází prameniště minerální vody. Těšíkovská kyselka je zdrojem železité minerální vody. Pramen byl v roce 2004 zrekonstruován městem Šternberk. Tato minerální voda je pro své chuťové vlastnosti velmi oblíbená a využívána občany. Bezprostřední okolí slouží jako výchozí místo pro turistické trasy v podhůří Nízkého Jeseníku.

historie

Ves Těšíkov se poprvé připomíná roku 1314 pod názvem Těšíkova Lhota. V roce 1804 byl ve vsi vystavěn filiální kostel sv. Vavřince. Těšíkov vždy patřil farností ke Šternberku. Oltářní obraz vytvořil šternberský malíř Josef Dikl. V současnosti se v kostele konají různá hudební vystoupení.