Barokní kostel byl postaven po r. 1755 pravděp. dle návrhu arch. Kiliána Ignáce Dienzenhofera. Obraz na hlavním oltáři namaloval V. Ouředník. Kostel míval vždy tři zvony. Za války byly uschovány, r 1946 byl zpět zavěšen jen jeden zvon (druhý se ztratil, třetí rozbil). R. 2010 zavěšeny nové zvony.
Graficke pismenko Kostel svatého Blažeje byl postaven patrně podle plánů Kiliána Ignáce Dienzenhofera po roce 1755. Barokní budova je obdélná, jednolodní, s věží umístěnou ve středu západního průčelí, čtvercovým presbytářem na severní a obdélným přístavkem na jižní straně. Průčelí je poněkud nezvykle členěno. Svatý Blažej nepatří v Čechách mezi příliš obvyklé patrony, žil ve 4.století v Arménii a zobrazuje se s vlnitými vlasy a vousy. Jeho atributem jsou zkřížené svíce (při tzv. blažejském požehnání se svíce drží pod bradou a mají pomáhat proti bolestem v krku) a je patronem kromě jiného např. Dubrovníka, lékařů, obuvníků, kloboučníků nebo za dobou zpověď (ale i za dobré počasí) a ochráncem domácích zvířat. Jeho obraz na hlavním oltáři je dílem V.Ouředníka.

Klatovy  ( KT)
    Plánice