Sloup post. před r. 1630 jako poděkování městu za zachování věrnosti císaři za stav. povstání. Po r. 1980 z ideologických důvodů přenesen ke kapli sv. Josefa, r. 1990 vrácen zpět. Na toskánském sloupu socha Immaculaty obklopena obláčky s andělíčky.
Mariánský sloup v Kyjově
Celkový pohled na sloup. V pozadí kyjovská radnice.
© Pavel Vítek 09/2010
Graficke pismenko Město Kyjov leží 25 km jihozápadně od Uherského Hradiště v podhůří pohoří Chřiby. Historické jádro města je městskou památkovou zónou. Mariánský sloup stojí v centru města, v západní části Masarykova náměstí, před radnicí.

turistické

Mariánský sloup byl postaven z popudu kardinála Františka z Dietrichštejna koncem 20. let 17. století. Sloužil jako poděkování městu za zachování věrnosti císaři Ferdinandovi II. v době stavovského povstání. Opravován v roce 1822. V 80. letech 20. století byl sloup z ideologických důvodů přenesen do parku ke kapli sv. Josefa. Na své původní místo se vrátil opět v roce 1990.

popis

Na vrcholu toskánského sloupu je umístěna socha Immaculaty. Obklopena obláčky s letícími andělíčky a okřídlenými hlavičkami.