Modlitebna a fara Církve českobratrské evangelické ve Strakonicích byly jako jednotný celek postaveny r. 1936 v tradicionalistickém stylu s vlivy rondokubismu. Dnes ve faře mateřské centrum, modlitebnu sporadicky využívá téměř zaniklá církevní obec.
Modlitebna a fara od jihu

Husův sbor ve Strakonicích

Graficke pismenko Samostatná obec církve českobratrské evangelické vznikla oddělením od sboru v Moravči roku 1923. Vlastní modlitebnu a faru si postavila údajně roku 1936 v tradicionalistickém stylu s vlivy rondokubismu. Po roce 1945 činnost církve ve Strakonicích skomírala, na čemž se nic nezměnilo ani po roce 1990. Od roku 1999 neměl sbor vlastního kazatele, od 1. 1. 2010 se změnil v kazatelskou stanici sboru ve Volyni. Faru využívá mateřské centrum, modlitebna se sporadicky využívá pro potřeby nepočetné obce.