Moje místa 0
Divadelní budova Spolku divadelních ochotníků „Tyl“ byla postavena podle návrhu architektů A. Mendla a V. Šantrůčka v letech 1924–1929. Od r. 1962 Jednotný klub pracujících, od 90. let je zde i kino a městský kulturní dům.
© Milan Caha 09/2010
Graficke pismenko Divadelní budova Spolku divadelních ochotníků „Tyl“ byla postavena podle návrhu pražských architektů ing. Antonína Mendla a ing. Václava Šantrůčka, kteří zvítězili v roce 1921 ve vyhlášeném konkurzu. Stavbu realizoval stavitel Vilém Bandouch z Poličky. Zahájena byla 2. dubna 1924 a hrubá stavba byla dokončena 10. srpna 1924. Celkové dokončení stavby však vázlo, a tak ke slavnostnímu otevření budovy došlo až 18. srpna 1929. Po 2. světové válce divadlo chátralo a ke zlepšení došlo až v roce 1962, kdy přešlo pod správu Adamovských strojíren jako Jednotný klub pracujících. V roce 1978 prošlo důkladnou rekonstrukcí. V lednu 1998 byl Tylův dům ...