Barokní kostel z let 1708–1709. Opraven r. 1903. Jednolodní obdélná stavba s hranolovou věží v záp. průčelí, závěr zakončen zevně trojboce, uvnitř půlkruhově. Zařízení převážně pseudobarokní, část pochází ze zrušeného valdického kláštera.
Kostel sv. Jiří v Radimi
© Pavel Vítek 09/2010
Obec Radim leží 6 km severovýchodně od Jičína. Kostel sv. Jiří se nachází v centru obce při silnici vedoucí do Železnice.

popis

Současný kostel sv. Jiří byl vystavěn v barokním stylu v letech 1708–1709. Původně byl kostelem farním, nyní náleží pod farnost Železnice. První důkladnou opravou prošel v roce 1903. Jedná se o jednolodní obdélnou stavbu. Presbytář je uvnitř půlkruhový, zevně trojboce uzavřený. Před západním průčelím kostela vztyčena hranolovitá věž. Zařízení interiéru kostela je převážně pseudobarokní. Část vybavení kostela pochází ze zrušeného valdického