Kaple vystavěna jako zámecká kaple v barokním stylu v letech 1751–1753 přímo proti zámku. Několikrát renovována. Naposledy byla celá opravena v roce 1998.
Kaple Nejsvětější Trojice ve Strážovicích
© Pavel Vítek 09/2010
Graficke pismenko Obec Strážovice se nachází 7 km západně od Kyjova. Leží při silnici č. 54 vedoucí ze Slavkova u Brna přes Kyjov do Nového Města nad Váhom. Kaple Nejsvětější Trojice leží v centru obce na malém návrší proti zámku.

historie

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131. Kaple Nejsvětější Trojice byla vystavěna jako zámecká kaple v barokním stylu v letech 1751–1753 na malém návrší přímo proti zámku. V průběhu staletí byla několikrát renovována. Naposledy byla celá opravena a částečně nově vybavena zpovědnicí a novým oltářem v roce 1998. Mše svaté se v kapli konají pouze v sobotu. Vánoční, Velikonoční a hodové mše i v neděli.

Hodonín  (HO)
    Strážovice