Hrady.cz
Původně dva renesanční domy na gotických parcelách, upravené v pol. 18. století. Ve 20. letech 20. století stavebně propojeny a v 60. letech 20. stol. upraveny pro potřeb galerie. V severním domě z r. 1566 se dochovala řada renesančních prvků, např. schodišťová síň s malovaným stropem a arkádami.
budova Oblastní galerie Vysočiny

Vstupné

Graficke pismenko základní vstupné: 40 Kč
snížené vstupné: 20 Kč
školní vstupné: 10 Kč
Rodinné pasy
dospělý út - pá 20 Kč
dítě út - pá 10 Kč
dospělý, dítě so - ne (víkend) 0 Kč

Senior pas
senior út - pá 10 Kč
senior so - ne (víkend) 0 Kč

První středa v měsíci a každou neděli vstup zdarma.

historie

Původně dva renesanční domy na gotických parcelách, upravené v polovině 18. století. Ve 20. letech 20. století stavebně propojeny a v 60. letech 20. století adaptovány pro potřeb galerie. Jižní dům byl v renesanční době jednopatrový, s půdním polopatrem. Severní vznikl přestavbou starší budovy v roce 1566. V interiéru se dochovala řada renesančních prvků, např. portál datovaný 1577, ze stejného roku se dochovaly nástropní malby na klenutém