Hrady.cz
Dva původně středověké domy č. 57 a 58, propojené při přestavbě pro muzejní účely. Domy prošly renesanční přestavbou, upravovány byly v baroku i v době klasicistní. Zachovaly se renesanční klenby, nástěnné a nástropní malby z 17. stol., arkádové ochozy a vysoká síň. Na nádvoří je malé lapidárium.
budova Muzea Vysočiny

Vstupné

Graficke pismenko Výstavy 20 Kč / 10 Kč
Expozice a výstavy 40 Kč / 20 Kč
Přednášky 20 Kč / 10 Kč
Děti do 6 let zdarma.

Komentované prohlídky výstav pro skupiny lze objednat na tel. +042 567 573 885.
Vstupné 40 Kč / 20 Kč
16.7. 2011

historie

Muzeum Vysočiny v Jihlavě dnes sídlí ve třech objektech na Masarykově náměstí – vedení sídlí v domě č. 55, sbírky jsou pak umístěny ve dvou sousedících, původně středověkých, domech č. 57 a 58 propojených při přestavbě pro muzejní účely v 50. letech 20. století (dnes společné čp. 1318). Všechny domy prošly zásadní renesanční přestavbou, upravovány byly v baroku i v době klasicistní. V domě č. 57 se zachovala renesanční klenba v přízemí, nástěnné