Pozdně barokní kaple byla postavena v r. 1762 díky úsilí zdejšího faráře Františka Rüppela. Kaple má dispozičně charakter románské rotundy s apsidou. Vnitřní zařízení kaple pochází z 18. a 19. století. Kaple, koncem osmdesátých let minulého století velmi zchátralá, byla v r. 1991 opravena.
kaple narození Páně
kruhová lod´s předsíní

kaple Narození Páně, Horky nad Jizerou

Graficke pismenko Barokní kaple uprostřed obce, ve stísněném prostoru mezi silnicí a patou schodiště ke kostelu sv. Mikuláše. Kaple je přístupna jen během bohoslužeb, které se konají každou třetí neděli v měsíci v 15.00.
Pozdně barokní kaple byla postavena v r. 1762 díky úsilí zdejšího faráře Františka Rüppela. Kaple má dispozičně charakter románské rotundy s apsidou. K centrální kruhové lodi přiléhá na východní straně apsida. Loď je členěna pilastry a prolomena kasulovými okny. Na západě je k lodi připojena předsíň s bohatě členěným štítem, ve kterém je otvor pro zvon. Vnitřní zařízení kaple pochází z 18. a 19. století. Kaple, koncem osmdesátých let minulého století velmi zchátralá, byla v r. 1991 opravena.

Jaroslav Valečka , 27.10. 2010