Polygonální kaplička z r. 1847 na místě starší, snad z 18. století. Stojí nad prameny, které zásobovaly od třetiny 19. stol. kašnu v Rokytné. V r. 1971 byla kaplička opravena a znovu slavnostně vysvěcena. Kolem vede naučná stezka.
© Milan Caha 10/2010
Graficke pismenko Kapličku najdete v zalesněném údolíčku při naučné stezce mezi Moravským Krumlovem a vsí (dnes městskou částí) Rokytná. Je dostupná pěšky či na kole, auto lze zanechat na odbočce polní cesty ze silnice mezi Krumlovem a Rokytnou na souřadnicích N 49° 03.180 E 016° 19.753.
26.10. 2010

historie

Na místě dnešní polygonální kapličky z roku 1847 stávala starší stavba, snad z 18. století. Stojí nad prameny, které zásobovaly od první třetiny 19. století kašnu v Rokytné. Dřevěné potrubí bylo položeno roku 1836. V té době byla studánka přímo v kapličce a voda z ní odtékala do potoka. V roce 1971 byla kaplička opravena a poté znovu slavnostně vysvěcena.