Židovský hřbitov nedaleko Vrbna nad Lesy byl založen snad v 18. století a dnes je velice sešlý. Je obklopen rozpadající se opukovou zdí a náhrobky jsou většinou poraženy. Byly na něm pohřbíváni Židé z Panenského Týnce a Hříškova
© Prudký Martin, 10/2010
Graficke pismenko Ke hřbitovu vede poměrně slušná, úzká asfaltová silnička z návsi v Hřivčicích. Cestou po ní mineme vlevo křesťanský hřbitov a za ním, za viaduktem, odbočíme doprava. Až sem se dá dojet autem. Dále po polní cestě dojdeme ke hřbitovu.
Prudký Martin , 13.10. 2010

historie

Hřbitov byl založen snad v osmnáctém století, protože z této doby pocházejí nejstarší náhrobky. Na toto místo byli pohřbívání příslušníci židovské náboženské obce v Panenském Týnci a později asi také v Hříškově.
    Prudký Martin podle zidovskéhrbitovy.wz.cz, 13.10. 2010
    Židovský hřbitov Hřivčice
    Hřbitov byl založen byl patrně v první polovině 18. století, v roce 1837 byl ještě rozšířen. Historickým vlastníkem bylo Izraelské pohřební bratrstvo pro Hříškov a okolí a současným vlastníkem památky je Židovská obec Teplice. Celková plocha pozemků je 4963 m2; a je zde je dochováno kolem 300 náhrobků. Jsou zde pohřbeni lidé ze Slavětína, Hořešovic, Vraného a dalších obcí v širokém okolí. Po roce 1939 se o bývalý hřbitov nikdo nestaral a

Mirek Blažek, 25.9. 2012

popis

Hřbitov je ohrazen rozpadající se kamennou zdí z opuky. Půdorys je obdélný a delší strana je orientovaná západo-východně. Na západním rohu zdi stávala márnice. Dnes z ní jsou trosky. Většina náhrobků je poražena, ale plocha hřbitova je zbavena náletové vegetace.
    Hřbitov je ohrazen rozpadající se kamennou zdí z opuky. Půdorys je obdélný a delší strana je orientovaná západo-východně. Na západním rohu zdi stávala márnice. Dnes z ní jsou trosky. Hřbitov byl v posledních letech zbaven náletové vegetace a velká část povalených náhrobků byla postavena.

židovské památky
     Louny  (LN)