V pořadí čtvrtý slušovický kostel pochází z let 1812–15. Řada oprav, naposledy v letech 2008–10. Ve věži zavěšeny čtyři zvony. Zajímavá křížová cesta v interiéru kostela. V kostele umístěn kamenný kříž zachovaný z druhého slušovického kostela.
Kostel Narození sv. Jana Křtitele ve Slušovicích
Pohled na kostel z náměstí
© Pavel Vítek 8/2010
Graficke pismenko Město Slušovice leží zhruba 10 km severovýchodně od Zlína a 5 km severozápadně od Vizovic. Farní kostel Narození sv. Jana Křtitele se nachází v centru města na náměstí. První zmínka o Slušovicích pochází z roku 1261 a roku 1446 byly povýšeny na městečko. Roku 1996 výnosem předsedy parlamentu získaly Slušovice status města.
Městem prochází modrá turistická značka vedoucí z Hostýnských vrchů do Vizovic a cyklostezka vedoucí z Fryštáku do Vsetína.

historie

Kostel Narození sv. Jana Křtitele ve Slušovicích je podle dochovaných materiálů již čtvrtým slušovickým kostelem. Každý z těchto kostelů však stál na jiném místě. První slušovický kostelík, dřevěný, byl založen již roku 868. Stál zhruba v prostorách dnešního letiště. Později byl při vladyckém dvorci postaven kostelík nový, opět dřevěný a kolem něj se pak rozprostírala osada Staré Slušovice. Do tohoto novějšího kostelíka byl zhotoven masivní

Zlínský kraj
     Zlín  (ZL)