Hrady.cz
Mohutný barokní kostel vznikl r. 1767 v místě gotického předchůdce. Po požáru r. 1904 neobarokně upraven. Jednolodní obdélný orientovaný kostel s osovou dispozicí s hranolovou věží na západě. Z jihu k lodi přiléhá patrová oratoř se sakristií v přízemí. Zchátralá stavba je postupně opravována.
kostel od jihu

kostel sv. Kříže a Všech svatých

Graficke pismenko Obec Pšov je v pramenech připomínána k r. 1186, kostel k r. 1387. Tento kostel možná stál na jiném místě než kostel dnešní. V r. 1767 byl stavitelem A. Suchánkem na současném místě vybudován pozdně barokní kostel. V r. 1904, po požáru, byl kostel neobarokně upraven. Jednolodní obdélný kostel má osovou dispozici, s presbytářem na východní a hranolovou věží na západní straně. K jižní straně lodi přiléhá patrová stavba oratoře se sakristií v přízemí. Presbytář je sklenut plackou, loď, oratoř i sakristie jsou plochostropé. Vnitřní zařízení je rokokové, z 2. poloviny 18 století. Štuková výzdoba je z r. 1904.
V posledních letech byly na kostele díky iniciativě podbořanského faráře A. Siudzika zahájeny rekonstrukční práce. Ty se soustředily na opravu střech a krovů.

Jaroslav Valečka , Kolektiv: Umělecké památky Čech 3, P/Š, Academia, Praha 1980, webové stránky Podbořan (www.podborany.net), www.farnost-most.cz, 28.9. 2010