Železniční most byl postaven v 70. letech 19. století a vyznačuje se tzv. příhradovou konstrukcí. Most má na obou koncích kamenné oblouky vyzděné z kvádrů. Oblouky jsou postaveny na březích říčky, železná konstrukce mezi nimi spočívá na vnitřním pilíři.
Libořice-Železná, železniční most
celkový záběr mostu

železniční most

Železniční most byl postaven v 70. letech 19. století a vyznačuje se tzv. příhradovou konstrukcí. Most má na obou koncích kamenné oblouky, vyzděné z kvádrů. Oblouky jsou postaveny na březích říčky, železná konstrukce mezi nimi spočívá na vnitřním pilíři.
Jednokolejná železniční trať č. 124 Chomutov - Lužná u Rakovníka překračuje říčku Blšanku u východního okraje obce Libořice - Železná po viaduktu, který je vzhledem ke své konstrukci technickou památkou.

most
     Louny  (LN)