Hrady.cz
Kostel zaujímá dominantní polohu na návrší v horní části rozlehlé návsi. Dnešní stavba pochází ze začátku 18. století, kdy nahradila gotický kostel připomínaný ve 14. století jako farní. Na značně zchátralé stavbě byly v r. 2010 zahájeny opravy.
kostel nanebevzetí P. Marie
pohled od jihu, z návsi

kostel Nanebevzetí Panny Marie

Graficke pismenko Ves Libořice patřila ve 14. století roudnickému klášteru augustiniánů a v této době byl zřejmě vystavěn gotický kostel. Nasvědčuje tomu písemná zpráva ze 14. století, která v Libořicích zmiňuje farní kostel. Na místě gotického kostela byla v r. 1716 vybudována barokní novostavba. Barokní kostel je jednolodní, obdélný, s pětibokým presbytářem a s hranolovou věží u západního průčelí. Věž byla přistavěna až v r. 1743. Presbytář je sklenut plackou, loď plochou valenou klenbou. V koutě mezi presbytářem a lodí je umístěna sakristie. Zařízení je barokní, z 18. století. Nad vchodem v jižní části lodi je umístěn kamenný erb Kolovratů. Ke kostelu vede kamenné schodiště ukončené portálem v obvodové zdi kolem kostela.
Jaroslav Valečka , 27.9. 2010