Muzeum historických vozidel Veteran arena v Olomouci se věnuje převážně prvorepublikovým vozům z ČSR. Unikátní je např. sbírka vozů Tatra.
Olomouc - Veteran arena
© Ivo Rozehnal, 09/2010
Graficke pismenko Muzeum historických automobilů s názvem Veteran arena se nalézá v Olomouci. Jedná se o moderní areál s rozlohou přes 2 000 m2 otevřený 15.5.2010. Zaměření muzea je především na dobu první republiky a samozřejmě se hlavně jedná o vozy naší produkce. Největší expozice se věnuje vozům značky Tatra (zastoupeny jsou i nákladní vozy). Dalšími kousky z dob pradědečků jsou např. Laurin a Klement, Zetka, Wikov, Ford a další. Z motocyklů je vystavena Jawa, Praga či ČZ. V současnosti se nachází ve výstavních prostorách na 70 automobilů a 10 motocyklů. Muzeum je spjato s galerií umění, které se zde věnuje motorismu, a svébytným hanáckým regionem.
Veteran arena se nachází severně od hlavního nádráží za podjezdem u prodejny Lidl v části Pavlovičky (příjezdová komunikace z města na Sv. Kopeček).