Moje místa 0
Barokní kostel se špitálem byl vybudován r. 1691 přestavbou pův. kaple z r. 1518. R. 1939 byla oblast vysídlena a stala se vojenským cvičištěm, později hraničním pásmem. Chátrající kostel byl r. 1967 zbořen. Po r. 1989 byla zrušena hraniční oblast, r. 1992 vyznačeny základy kostela a místo upraveno.
Dochované sklepení.
Dochované sklepení.

Kostel a špitál Svatá Anna

Zbytky kostela a špitál sv. Anny leží na zelené turistické trase u Chebu, 1 km východně od Bismarckovy rozhledny.
Viktor Geber, 20.9. 2010

Kostel a špitál sv. Anny
    Původně poutní jednolodní barokní kostel sv. Anny se špitálem vznikl přestavbou kaple Kalvárie z roku 1518. Po několika úpravách byla kaple roku 1561 vyzdobena a v roku 1684 k ní byla přistavěna věž. Až roku 1691 se z ní stává po dalších úpravách kostel. V roce 1781 se přistavila fara. V roce 1939 byla oblast vysídlena a stalo se z ní vojenské cvičiště. Během 2. světové války došlo k mírnému poškození kostela. Po válce a odsunu německého