Místo není doposud uveřejněno,
musí obsahovat všechny minimální informace a projít kontrolou redakce.

Jděte na stránku vkládání a vložte všechny důležité informace tím urychlíte jeho uveřejnění.
Kostel v Ruprechticích byl postaven v letech 1909–10 podle projektu architektů Kühna a Fanty. Od roku 1911 samostatná farnost. Po roce 1960 sloužil jako depositář musea a archivu, znovu vysvěcen roku 1994. Centrum působení františkánů na Liberecku.
Graficke pismenko Kostel stojí na křižovatce Vrchlického a Markovy ulice jihozápadně od ruprechtického náměstí Míru. Parkování je možné přímo u něj, nejbližší zastávka autobusových linek DP města Liberec Ruprechtice náměstí je vzdálena asi 200 m. Kostel je přístupný během bohoslužeb, které se konají denně (viz kontakt).

Kostel svatého Antonína Paduánského v Liberci - Ruprechticích
    Rozvoj předměstí Liberce na přelomu 19. a 20. století, způsobený rozmachem průmyslové výroby ve městě i jeho širším okolí, vedl k požadavku na vznik nových farností a kostelů. Ruprechtice a blízké Kateřinky měly roku 1900 téměř 4000 obyvatel, tehdy převážně římskokatolického vyznání. Od konce 19. století zde působil kostelní spolek, který shromažďoval prostředky na stavbu kostela. Od roku 1907 sice v Ruprechticích existoval poutní kostel Panny

Ivan Grisa, dle Kol. autorů: Kostel sv. Antonína Paduánského v Ruprechticích, 100 let, 2010, 27.9. 2010
    Sv. Antonín Paduánský - jeho život, legendy, atributy