Novorenesanční vila s folklorními prvky, post. r. 1901 pro majitele hruboskalského pivovaru K. Řezníčka podle projektu J. Vejrycha. Dnes sídlo obecního úřadu. Dochován exteriér, zahrada se solitery a bránou, interiéry s dřevořezbami a ornam. malbami.
Vila od východu

Řezníčkova vila v Hrubé Skále - Žantově

Graficke pismenko Architekt Jan Bedřich Vejrych (1856–1926) vypracoval roku 1900 projekt na vilu pro majitele pivovaru na Hrubé Skále Karla Řezníčka. Jedná se o velkou patrovou stavbu v novorenesančním duchu s četnými folklorními motivy. Kromě exteriéru a velké zahrady s řadou exotických soliterů a stylovou vjezdovou branou se zachovala i řada původních interiérů s dřevořezbami a ornamentálními malbami. Objekt roku 1998 zakoupil rodák z nedalekých Radvánovic Ing. Bohuslav Jan Horáček a věnoval ji obci Hrubá Skála, která jej musela předtím vydat restituentům. Proto zde opět sídlí zdejší obecní úřad a vila slouží potřebám obce i okolí ...
Ivan Grisa, dle informační tabule u vchodu do vily, 8.10. 2010

Ing. Bohuslav Jan Horáček (1924–2002)
    Rodák z Radvánovic u Turnova se vlastní pílí z chudých poměrů vypracoval na komerčního inženýra. Krátce po ukončení studií se mu v květnu 1949 podařilo emigrovat z tehdy čerstvě komunisty zotročené země. V Německu a později na Kanárských ostrovech uplatnil svůj podnikatelský talent, který mu umožnil shromáždit značné jmění. Od roku 1990 pomáhal rozvoji svého rodného kraje, zejména města Turnova. Jím založená nadace pokračuje v této záslužné