Stavba radnice připisována Ladislavu Velenovi z Boskovic (2 pol. 15. stol.?). Po velkém požáru města (1566) radnice r. 1567 renesančně přestavěna. Poničena požáry v l. 1713 a 1823, opravena. Roku 1859 radikálně přestavěna. Opravována v 2 pol. 20. stol. Dnes sídlem MÚ, infocentra a galerie O. Kubína.
Graficke pismenko Město Boskovice, v minulosti sídelní okresní město, skýtá mnoho turistických památek a lákadel. Návštěvník může navštívit zámek, zříceninu hradu, zbytky prvního sídla rodu Boskoviců, židovskou čtvrť se zajímavými památkami, westernové městečko, letní kino, různé sportovní areály. Ve městě je mnoho restaurací a penzionů. To vše v oblasti podhůří nádherné Drahanské vrchoviny.
Městem prochází červená turistická značka za Skalice nad Svitavou, dále přes velkou část Drahanské vrchoviny až do Vyškova. Možnost dopravy autobusy i po železnici.
Ivo Rozehnal, 9.9. 2010

Galerie Otakara Kubína
    Soukromá galerie byla otevřena v budově radnice v roce 1996. V galerii je v jedné části stálá expozice malíře Otakara Kubína, v druhé části se konají výstavy různých autorů. Ročně se v galerii koná několik výstav, koncertů a besed. Kontakt na galerii: galerie.ok@seznam.cz, tel.: 516 454 419, 602 559 693, www.boskovice.cz/galerie.

historie

Boskovice se jako městečko uvádějí od 2. poloviny 15. století. Již v této době zde vzniká radnice vybudovaná prý majitelem panství, Ladislavem Velenem z Boskovic (1455-1520), velmi vzdělaným mužem a humanistou. R. 1566 postihl město velký požár, který zničil mnoho budov. Radnice renesančně přestavěna v roce 1567, kdy byla mj. zvýšena věž o část se zkosenými hranami. Původně se však jednalo o radnici s kupecký domem, který byl městem odkoupen

Ivo Rozehnal - zdroj http://www.boskovice.cz, E. Horáková, 9.9. 2010

popis

Radniční věž má zvláštní podobu. Jedná se o čtyřbokou věž, která je ve spodní části seseknutá do osmiboké podoby. Měří 44 m a je opatřena vyhlídkovým ochozem.
    Ivo Rozehnal, 17.9. 2012