hrad Menlo

Mionloch
Zříceniny hradu postaveného r. 1569 u břehu řeky Corrib. Po celou dobu byl domovem rodiny Blake z Menlo, a to až do r. 1910, kdy jej kompletně zničil požár, při kterém tragicky zemřela dcera majitele miss Elanor Eliza Blake. Od té doby pustnul.
od severozápadu
Graficke pismenko Od vlakového a autobusového nádraží v Galway se vydáme přes Eyre Square, což je hlavní náměstí v Galway s tzv. Kennedy parkem. Diagonálně přes něj vede chodník, který nás zavede až k Williamsgate St. Po 80 m zatočíme doprava na Eglinton St. a na první křižovatce odbočíme vpravo do Eyre St. Ocitneme se na malém podlouhlém náměstí, po kterém se vydáme. Na jeho konci odbočíme vpravo a napojíme na hlavní silnici a po ní dojdeme na první křižovatku a odbočíme doleva na Dyke Rd. Po ní se vydáme cca 800 m (po chvíli uvidíme vpravo velké parkoviště obchodního centra) až dojdeme k podjezdu pod rušnou silnici N6. Když podejdeme silnici, vlevo ...
Jan Ptáček , 24.1. 2011

Menlo Castle (Mionloch Castle)
    Menlo Castle byl postaven v roce 1569 na důležité vodní cestě (řece Corrib) z jezera Lough Corrib do města Galway. Hrad byl postaven z vápence a jeho součástí byl též malý přístav. Byl hlavním sídlem rodiny Blake a to až do roku 1910, kdy hrad tragicky vyhořel. Během Cromwellových válek vlastnil Menlo Castle sir Valentine Blake, třetí baronet. Hrad mu byl zabaven cromwellovými vojáky po neúspěšné obraně Galway, které velel. Sir Valentine Blake

Jan Ptáček , 9.9. 2010
    Irsko