Moje místa 0
Socha sv. Floriána (patrona hasičů a rolníků čekajích na déšť) neznámého stáří je umístěna na návsi v obci Soseň.
© Prudký Martin, 08/2010
Graficke pismenko Vesnice Soseň je přístupná autem z Jesenice po silnici, která zde končí. Na jejím konci je kemp s restaurací. Okolní krajina stojí za návštěvu zvláště pro cyklisty.
Prudký Martin , 5.8. 2010

Socha sv. Floriána
    Socha, stojící na návsi v Sosni, pochází z 19. století a byla zasvěcena sv. Floriánu. Jednalo se o dar manželů Schröderových ze sousedního statku. Tento světec se podle legendy narodil ve druhé polovině 3. století v Zieselmaueru nedaleko Vídně a stal se římským vojákem. Sloužil jako vedoucí kanceláře místodržícího v Lauriaku – dnešní Lorch v rakouské spolkové zemi Horní Rakousy. Jako křesťan se snažil r. 304 zachránit své bratry v Kristu

Prudký Martin podle Původ jmen, www.wikipedia.org, 5.8. 2010
    Svatý Florián (Florián z Lorchu)