Pomníček u loveckého zámečku Hubert byl postaven roku 1884. Zasvěcen je patronu myslivců sv. Hubertovi. Roku 2008 byl znovu vybaven reprodukcí obrazu A. Dürera. Stojí vlevo od cesty v lese.
© Prudký Martin, 08/2010
Pomník stojí jižně od loveckého zámečku Hubert při lesní cestě do vesnice Smrk. Vede k němu modrá značka.
Prudký Martin , 3.8. 2010

historie

Lovecký pomník byl postaven, jak napovídá letopočet vytesaný do podstavce, roku 1884. Roku 2008 byl nově vybaven reprodukcí obrazu Albrechta Dürera "Sv. Hubert", zhotovenou mosteckým fotografem Luďkem Proškem. Tento světec je uctíván jako patron myslivců, lesníků, řezníků, kožešníků, slévačů, optiků a dokonce prý i matematiků. Narodil se kolem poloviny 7. století v urozené rodině a po smrti manželky hledal rozptýlení v lovu. K misijní

Prudký Martin podle Po kom se jmenujeme - V. Rameš, 3.8. 2010

křížek, boží muka