Moje místa 0
Kaple byla postavena v l. 1729 a 1740. Obdélná stavbička s trojúhelným štítem zdobená pilastry a lizenovými rámci je završena šestibokým santusníkem. Nedávno byla opravena a také vykradena (odcizena socha světce a dva bronzové svícny).
Kaple stojí jižně od kostela sv. Jiří na návsi Panenského Týnce.
Prudký Martin , 24.7. 2010

historie

Kaple byla postavena někdy mezi lety 1729, rokem vyhlášení Jana Nepomuckého za svatého, a rokem 1740. Za vlády císaře Josefa II. byla sice zrušena, ale zůstala zachována. Roku 1998 byla nově opravena, ale o čtyři roky později, dne 1. března, byla vykradena. Zloději ukradli sochu tohoto problematického světce a dva bronzové svícny.
    Prudký Martin podle publikace Panenský Týnec - Václav Švajcr, 24.7. 2010

popis

Kaple byla postavena na obdélném půdorysu s lizénovými rámci a dvěma pilastry a trojúhelníkovým štítem v průčelí. Interiér je sklenut valeně. Býval vybaven sochou světce, jemuž byla kaple zasvěcena.
    Prudký Martin podle Umělecké památky Čech, 24.7. 2010