Tvrz postavená v polovině 16. století Mikulášem z Ledské, nebo jeho synem Janem. První zmínka o ní je až z roku 1593. Po roce 1694, jako majetek Šternberků, přestává být šlechtickým sídlem a je přestavena na sýpku. Šternberkům patří do roku 1924.
Graficke pismenko Ves Uhřínovice se poprvé připomíná v roce 1387, kdy je provolána část vsi jako odúmrť po Heřmanu Kožkovi, kterou získává Doběš z Přepych. V roce 1390 se zde připomíná Václav z Uhřínovic a další část v té době vlastnil Mikuláš z Hodečína, zmiňovaný kolem roku 1400. Jestli už zde vznikla tvrz ve 14. století, jak by mohli napovídat přídomky majitelů, nevíme. Později se Uhřínovice stávají součást statku v Ledské. Při dělení tohoto statku v rodě Absolonů z Ledské získávají statek v roce 1528 bratři Mikuláš a Jan mladší, který nedlouho poté umírá. Mikuláš či jeho syn Jan vybudovali u dvora v Uhřínovicích renesanční tvrz, ...
Petr Nožička, čerpáno z: Kol. autorů: Encyklopedie českých tvrzí III, Argo Praha 2005, Musil Svoboda, Hrady, zámky, tvrze okresu RnK, Grantis UO 1998, 17.7. 2010