Barokní zámek nechal vystavět jako náhradu za zbořenou tvrz Jan Josef Vratislav z Mitrovic v r. 1736. Od r. 1867 do r. 1946 vlastnila zámek rodina Blaschke. Od r. 1959 do současnosti v zámku sídlí základní škola a dětský domov.
pohled od severovýchodu
Graficke pismenko Zámek stojí v místní části souměstí Sedlec-Prčice Přestavlky. První zpráva o nich je z r. 1389, kdy se připomíná Jaroslav z Přestavlk. Snad až v 16. století zde bylo postaveno panské sídlo – tvrz, částečně kamenná, částečně sroubená ze dřeva. Doložená je až v roce 1708. Roku 1724 získal ves Jan Josef Vratislav z Mitrovic, který tvrz nechal zbořit a materiál použil při novostavbě mitrovického zámku. Nové Mitrovice byly postaveny v roce 1736, kdy Janu Josefu Vratislavovi z Mitrovic přestalo vyhovovat jeho tehdejší sídlo – panský dům u poplužního dvora ve Starých Mitrovicích. Po zakladateli vlastnil zámek jeho syn Jan Vít. Od něj ...

popis

Barokní zámek tvoří jednopatrová budova se středovým rizalitem zvýšeným o další patro. Boční křídla mají mansardové střechy, uprostřed budovy je lucernová vížka. Kolem zámku je dendrologicky zajímavý, leč veřejnosti nepřístupný, park.