Tvrz není v písemných pramenech zmiňována. Postavena byla nejpozději v 2. pol. 14. stol., neboť r. 1380 se odtud píše Markéta, r. 1396 Markvart a kolem r. 1400 Vyšata. Od 15. stol. patřily Pořešice k Vysokému Chlumci a patrně nebyly dál využívány jako sídlo. Dnes je tvrz v soukromém vlastnictví.
Graficke pismenko V Pořešicích je možné v č. p.2 objevit zbytek portálu z bývalé tvrze, ležící jen tak v hnojišti. V budově je možné rozeznat zbytky zdí značně poškozené vestavbou garážového stání. Lépe je tuto vesničku minout a nevšímat si jí.
16.4. 2004

historie

Pořešice jsou v písemných pramenech připomínány listinou z 13. století, ale s odkazem na rok 1012. Z majitelů je známa Markéta z Pořešic, poté roku 1396 Markvart z Pořešic a kolem roku 1400 se uvádí Vyšata. Od 15. století byly Pořešice spojeny s Vysokým Chlumcem a tvrz se stala nepotřebnou.