Historizující budova nové prčické radnice je z roku 1884. Jejim autorem je zednický a tesařský mistr ze Sedlce Josef Schreiber. Věžní hodiny jsou dílem pražského hodináře Josefa Plesnivého z roku 1885. V budově dnes sídlí městský úřad.
© Milan Caha 07/2010
Budova stojí na východní straně náměstí. Sousední dům sloužil jako židovská škola, v jeho dvorním traktu bývala synagoga.
28.9. 2010

historie

Historizující budova nové radnice vznikla na východní straně náměstí, na místě domu čp. 69, který v roce 1882 za 2000 zlatých koupilo město od manželů Jana a Karolíny Pištěkových. Původní dům byl zbořen a na jeho místě začala v roce 1884 výstavba nového sídla vedení obce. Základní kámen byl položen 30. června 1884. Stavba stála 9720 zlatých a 78 krejcarů a provedl ji zednický a tesařský mistr ze Sedlce – Josef Schreiber. Věžní hodiny jsou dílem