V údolí na Kamenickém potoce v katastrálním území Bečov obce Blatno byla v roce 1904 uvedena do provozu největší přehrada v Rakousko-Uhersku. Z části zásobuje pitnou vodou město Chomutov a byla vyhlášena technickou památkou.
Přehradní nádrž Kamenička
Graficke pismenko Přehrada je technickou památkou, přístup na hráz a do okolního I. ochranného pásma vodního zdroje není povolen. Přesto kolem nádrže vede cyklostezka a turistická modrá trasa z Chomutova Bezručovým údolím podél Chomutovky.
Radovan Smokoň, 13.7. 2010

historie

V údolí na Kamenickém potoce se začalo s výstavbou přehrady se stejným názvem v roce 1899. V roce 1904 byla slavnostně uvedena do provozu tehdy největší přehradní nádrž v Rakousko-Uhersku. Její zděná hráz je vysoká 32,85 metrů, dlouhá 153 metrů a šířka koruny hráze je 4 metry. Hladina o ploše 6 ha a délce vzdutí 450 m. Koruna hráze je zdobena romantickými věžičkami s cimbuřím. Na pravé straně hráze je boční schodový přepad. Na místě přehrady

Radovan Smokoň zdroj: Povodí Ohře, 13.7. 2010