Moje místa 0
Kostel Nanebevzetí Panny Marie vystavěný v letech 1703–05 stavitelem A. Di Maggi na místě původního vyhořelé svatyně. Ve sklepení rozsáhlá kostnice. Obklopen hřbitovem, v jehož horním rohu nízká barokní zvonice z roku 1696. Jižně od kostela farní budova (1736).
Pohled na kostel z jihu
Graficke pismenko Lesní cestou do nedalekých Oselec lze dojít ke kapličce, u které vyvěrá léčivý pramen jménem Kloubovka. Další lesní cestou do Oselec lze dojít skoro až k magickému místu, kterému vévodí majestátný buk, prý 300 let starý. Má úctyhodných 32 m výšky.

historie

Nad obcí Kotouň se nachází kostel Nanebevzetí Panny Marie postavený v letech 1703–1705. Je vystavěn stavitelem Antoniem Di Maggi na místě původního kostelíka z roku 1475, který vyhořel. Ve sklepních prostorech se nachází zachovalá kostnice. Kolem kostela je hřbitov, kde v horním rohu stojí barokní zvonice. Vedle kostela stojí zachovalá fara, která stojí také za zmínku. Pokud budete mít cestu kolem, doporučuji se zastavit. Zastávka stojí za to,