Barokní kaple s výraznou symbolikou světce (číslovka 5) postavena hrabětem J.V. Bredou v letech 1734–36. Kaple ve tvaru pětiúhelníku s apsidami vybavená pěti oltáři je obklopena pětibokým ambitem s dvorními arkádami a nárožními věžičkami.
Letohrad - kaple sv. Jana Nepomuckého
© Ivo Rozehnal, 07/2010
Graficke pismenko Kaple se nachází na červené tur. značce z Letohradu do Žampachu. Ze samotného místa je nádherný výhled na část Spořilov a severní krajinu za Letohradem.
Ivo Rozehnal , 6.7. 2010

historie

Západně od zámeckého parku v Letohradě, stojí na kopci Kopečku nad místním hřbitovem kaple sv. Jana Nepomuckého. Jedná se o pětibokou barokní stavbu z let 1734–36, postavenou za hraběte Jana Václava Bredy. Autor projektu nám není znám. Ke stavbě bylo použito kamení z nedalekého hradu Kyšperku. Kaple má pět ambitů s věžičkami, podle pěti hvězd světce nad hlavou. Ve středu tohoto pětiúhelníku pak stojí samotná kaple s pěti oltáři. Dnes je objekt

Ivo Rozehnal - Zdroj – Propagační leták z Infocentra Letohrad a jeho web(2009–10), 6.7. 2010