První zmínka o kostele je z roku 1273, jako farní je uváděn roku 1354. V roce 1594 získali jeho patronát jezuité. V roce 1653 vyhořel a v letech 1688–90 byl barokně přestavěn. Roku 1824 znovu vyhořel a při opravě získal dnešní podobu.
kostel od jihovýchodu
© Milan Caha 07/2010
Graficke pismenko První zmínka o kostele sv. Jana Křtitele pochází z roku 1273. Jako farní je kostel uváděn roku 1354. Roku 1575 je zmiňována přístavba sakristie. V roce 1594 získali patronát kostela jezuité. V roce 1653 byl poškozen požárem a v letech 1688–90 byl barokně přestavěn. Roku 1824 znovu vyhořel a při opravě získal dnešní podobu.
Milan Caha (zdroj: POCHE, E.: Umělecké památky Čech 3. (P - Š), Academia, Praha 1980), 9.7. 2010

popis

Jednolodní kostel s vysokou lodí, ke které po obou stranách přiléhá 5 nižších bočních kaplí – navzájem propojených a průchozích. Presbytář je trojboce uzavřený, hranolová věž je přistavěna k severní straně lodi. Částečně se dochovala gotická okénka. Hlavní oltář je z roku 1690, v presbytáři jsou gotické plastiky – pozdně gotický reliéf Ukřižování a soška Madony z prvé poloviny 15. století. 12 plastik apoštolů v lodi je z doby vzniku hlavního