Kostel v Blšanech stál pravděpodobně již roku 1354, kdy je připomínán jako farní, ale současný je z let 1716–17. Věž byla přistavěna roku 1762 a fara pochází z roku 1734.
Kostel stojí na jižní části svažité návsi, nedaleko hlavní ulice.
Prudký Martin , 25.6. 2010

historie

Kostel byl postaven jako barokní v letech 1716 až 1717 a roku 1762 byla přistavěna věž. Přestavěn byl potom roku 1825. Fara pochází z roku 1734. Je také barokní. Blšany jsou poprvé připomínány roku 1238 a v roce 1354 byly již farní vsí. Musely tedy mít nějaký starší svatostánek.
    Prudký Martin podle Umělecké památky Čech, 25.6. 2010

popis

Kostel je jednolodní, obdélného půdorysu, s plochými stropy. Presbytář je pravoúhle zakončený se zkosenými rohy. Sakristie je na jižní , zatímco věž na severní straně do návsi. Zařízení by mělo být klasicistní, ale protože je kostel nepřístupný, nemohu to potvrdit.
    Prudký Martin , 26.6. 2010