Původní dřevěný kostel postaven před r. 1350, několikrát byl zcela přestavěn. Současná podoba z l. 1837–1838. Pozoruhodná vnitřní výmalba. V areálu kostela sousoší Nejsvětější Trojice z 2. pol. 18. stol. a socha sv. Jana Nepomuckého z r. 1818. Na kostel navazuje žerotínská hrobka z l. 1840–1842.
kostel sv. Jiří - Bludov

farní kostel sv. Jiří s navazující žerotínskou hrobkou

Graficke pismenko Původní dřevěný kostel byl postaven patrně před rokem 1350. V průběhu staletí byl několikrát přestavován. Současná podoba pochází z let 1837–1838. K pozoruhodnostem patří výmalba stropu a dva nové zvony z roku 1999. V areálu kostela se nachází barokní sousoší Nejsvětější Trojice z 2. poloviny 18. století z maletínského pískovce. Taktéž klasicistní socha sv. Jana Nepomuckého z roku 1818 je z pískovce. Na severní straně areálu kostela roste vzácný starý strom – babyka. Na východní část presbytáře kostela navazuje hrobka Žerotínů, postavená za panství Františka Josefa ze Žerotína v letech 1840–1842. Jedná se o jednoduchou empírovou ...
Jaromír Schoffer (upraveno redakcí), 25.5. 2010