Sýpka patřící dříve k vrchnostenskému dvoru ve Velkých Losinách z r. 1729, kdy byl majitelem panství Jan Ludvík ze Žerotína. Mohutná stavba na obdélném půdorysu (48 x 18 m). Nad kamenným portálem pískovcový alianční znak Žerotínů a Lilgenau. Opravena stále slouží hospodářským účelům, je nepřístupná.
celkový pohled
Graficke pismenko Sýpka patřila k žerotínskému vrchnostenskému dvoru ve Velkých Losinách. Postavena byla v roce 1729, kdy byl majitelem panství Jan Ludvík ze Žerotína. Je to mohutná stavba na obdélném půdorysu (48 x 18 m). Nad kamenným portálem se zachoval pískovcový alianční znak Žerotínů a Lilgenau. Špýchar byl opraven a stále slouží hospodářským účelům, je v soukromém vlastnictví a nepřístupný.

technická památka
     Šumperk  (SU)