Tvrz z 1.pol. 15. stol. byla v 17. stol. přestavěna na barokní zámek. V letech 1857-1859 ji dal Jan Nepomuk Kaňka novogoticky přestavět, vybudovat anglický park, knihovnu a obrazárnu. Od r. 1948 je zde domov mládeže.
Celkový pohled na zámek
Graficke pismenko Vladykové z Jetřichovic jsou poprvé zmiňováni roku 1394, zdejší tvrz však výslovně až z roku 1541, kdy ji kupuje Petr Mitrovský z Nemyšle. Zřejmě za Viléma Mitrovského (+ 1685) byla tvrz přestavěna na malý barokní zámek. Za Oppersdorfů, Clary-Aldringenů ani Lobkowiczů nebyl zámek zřejmě nijak výrazněji upravován. V letech 1857-1859 byl zámek výrazně novogoticky přestavěn pro Jana Nepomuka Kaňku, významného pražského mecenáše a rektora univerzity. Kaňka vybudoval také anglický zámecký park, v zámku pak bohatou knihovnu a obrazárnu. Po jeho smrti se majitelé často střídali a sídlu byla věnována jen nejnutnější údržba. Od roku 1948 je zámek majetkem státu a dodnes slouží jako domov mládeže.
Pavel Zany Komárek, 12.4. 2004

tvrz přestavěná na zámek