Moje místa 0
Areál Slunečních lázní (1903) a Vodoléčebného ústavu (1909) od architekta Dušana Jurkoviče. Bývalá dominta Luhačovic, dnes ve špatném stavu, částečně využívaný. Areál uzavírá budova Slatinných lázní, na jejíž stěnu je vyveden Sirný pramen. Natáčela se zde jedna epizoda seriálu Četnické humoresky.
Luhačovice – Celkový pohled na Sluneční lázně a Vodoléčebný ústav z Jurkovičovy aleje
© Ivo Rozehnal, 05/2010
Graficke pismenko Luhačovice jsou největší moravské lázně. Jedním ze zajímavých míst jsou i Sluneční lázně s Vodoléčebným ústavem. Leží pod Jestřabí horou, při rozcestí červené a modré tur. značky, která přichází z lázeňského údolí říčky Šťávnice.
Ivo Rozehnal , 18.5. 2010

historie

Sluneční lázně v Luhačovicích jsou unikátní stavbou z roku 1903, ležící pod horou Jestřabí. Architekt Dušan Jurkovič zde vytvořil unikátní dílo, které marně čeká na svoji opravu a využití. Dnes je v dezolátním stavu a návštěvníci lázeňského městečka často ani netuší, že generace předků využívala areál k ozdravným kúrám. Areál se skládal ze vstupní budovy a otevřených kabinek s bílými plachtovými závěsy umístěnými po stranách bazénu. Na terasách

Ivo Rozehnal - zdroj web luhacovice.cz, lázneluhacovice.cz a info v místě, 18.5. 2010