Hřbitov někdejší židovské obce v Širokých Třebčicích (viz heslo) se dnes nachází na katastru sousední obce Mory, nad levým břehem potoka, který mezi oběma vesnicemi teče. Hřbitov se snad užíval do konce 30. let 20. století, dnes zarostlé zbytky.
Hřbitov od jihu
© Ivan Grisa 05/2010
Graficke pismenko Hřbitov se ukrývá v listnatém lesíku na levém břehu Třebčického potoka, necelý kilometr východně od okraje Širokých Třebčic. Nevede k němu žádná cesta, z Třebčic i Mor je nutno jít nivou potoka a nehledět na překážky ve formě bahna a bujné vegetace...

Hřbitov židovské obce Široké Třebčice v Morech
    Židovskou obec v Širokých Třebčicích založil hrabě Franz Josef von Schönkirchen počátkem 18. století. Pro pohřby vyčlenil část svahu nad levým břehem Třebčického potoka přibližně v polovině vzdálenosti do sousedních Mor. Od třebčického ghetta byl hřbitov vzdálen asi kilometr východním směrem. Hřbitov se využíval zřejmě i po odchodu Židů ze Širokých Třebčic po polovině 19. století. Od II. světové války je opuštěn, částečně zřejmě záměrně