Pozdně barokní kostel v Křišťanově vznikl v rámci optimalizace farní sítě na přelomu 18. a 19. století. Prostá stavba je vybavena částečně starším zařízením z rušených svatyní.
Kostel od jihu
© Ivan Grisa 05/2010
Graficke pismenko Křišťanov leží na hranicích vojenského prostoru Boletice. Prochází tudy silnice II/165 Blažejovice - Snědeč, parkování je možné přímo u kostela. Po silnici vede i cyklostezka 1252, která západně od obce odbočuje do prostoru (použitelná jen ve volných dnech).
Kostel je přístupný během bohoslužeb, které se konají pravidelně o nedělích od 11.30.

Kostel Jména Ježíš v Křišťanově
    Původně lesnickou osadu založil roku 1694 Johann Christian von Eggenberg, jehož jméno dodnes v pozoruhodně zčeštělé variantě nese (původně Christianberg). Vzhledem k růstu počtu obyvatel zde byl v letech 1798–99 postaven jednoduchý pozdně barokní kostel, který měl zajistit snazší přístup ke slovu božímu. K jeho vnitřnímu zařízení se zčásti využily předměty ze svatyní, které se v jiných lokalitách jako přebytečné rušily. Kostel byl po poválečné

Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 2., Academia 1979, 21.5. 2010