Moje místa 0
Kapličtí protestanti si postavili v 16. století kostel na západním kraji města. Po Bílé hoře sloužil jako hřbitovní, roku 1738 byl přestavěn na špitál, jehož kaplí se stal bývalý presbytář. Tomuto účelu stavba sloužila do konce 19. století, dnes ZUŠ.
Bývalý kostel od jihovýchodu

Bývalý protestantský kostel, později špitál s kaplí svatých Josefa a Barbory v Kaplici

Graficke pismenko Kapličtí protestanti si postavili v 16. století kostel se hřbitovem nad západním okrajem hrazeného města. Po zahájení nucené rekatolizace sloužil jen jako hřbitovní. Roku 1738 byla loď přestavěna na špitál, pro jehož potřeby fungovala kaple, vzniklá v presbytáři. Špitál sloužil svému účelu do přelomu 19. a 20. století. V současné době zde sídlí základní umělecká škola, která bývalou kapli využívá jako galerii.