Hrady.cz
Modernistický kostel na Pražském Předměstí v Hradci Králové byl postaven v letech 1928–32 podle projektu Bohumila Slámy. Vytváří západní čelo jedné z hlavních tříd prvorepublikové části města.
Graficke pismenko Kostel stojí na západní straně náměstí 28. října, asi 450 m východně od železniční stanice a terminálu hromadné dopravy (MHD, dálkové a příměstské autobusové linky). Nejbližší zastávka MHD Obchodní dům Tesco se nachází necelých 200 m východně od kostela.
Objekt je volně přístupný během otevíracích hodin karmelitánského knihkupectví, umístěného u levého bočního vchodu, bohoslužby se zde konají každý den (viz kontaktní web).

Kostel Božského srdce Ježíšova na Pražském Předměstí v Hradci Králové
    Území na pravém břehu Labe bylo zastavěno historickým předměstím královského věnného města již ve středověku. Vzhledem k množství obyvatel zde stálo i několik kostelů. Předměstí těžce postihly husitské i třicetiletá válka. Při stavbě barokní pevnosti bylo proto poměrně snadné dosáhnout prakticky úplné likvidace původní zástavby. Vytvořilo se tak tzv. koliště, tedy neosídlené území v předpolí pevnosti, který bylo možno bez problémů postřelovat a

Ivan Grisa, dle K. Kuča: Města a městečka..., 2. díl, Libri 1997, 28.4. 2010