Sloup z let 1751–52 od dvorního sochaře Josefa Kleina uprostřed šluknovského náměstí se skupinou Korunování Panny Marie a sochami svatých Floriána, Václava a Jana Nepomuckého. Rekonstrukce proběhla roku 2007.
Sloup Nejsvětější trojice

Trojiční sloup ve Šluknově

Graficke pismenko Trojiční sloup postavil v letech 1751–52 na náklady zdejších Harrachů dvorní sochař Josef Klein. Na severní straně trojbokého pylonu, obtočeného obláčky, najdeme skupinu Korunování Panny Marie s oběma materializovanými podobami Božími (křesťané prominou), na vrcholu je symbol Ducha svatého. V rozích soklu stojí mírně nadživotní sochy svatých Václava, Floriána a Jana Nepomuckého.
Sloup prošel důkladnou opravou roku 2007.
Ivan Grisa, dle webové stránky http://www.mesto-sluknov.cz/cz/info/339-sluknovske-pamatky/2010-sloup-nejsvetejsi-trojice.html, 9.4. 2010

Barokní sousoší z let 1751 - 1752 je dílem místního sochaře Josefa Kleina, rodáka z České Kamenice, který působil jako dvorní sochař v Praze. Sloup byl vysekán z pískovce a jeho výška je 8,8 m. Mezi jeho nejlepší díla ve Šluknově patří sousoší Nejsvětější trojice a sochařské výzdoby kazatelny a oltářů v kostele sv. Václava. Sloup se nachází uprostřed šestiboké kuželkové balustrády, z níž vystupuje jednolitý blok základního soklu, který je

Petra Šimková , 14.4. 2012