Evangelický kostel byl v Dolní Poustevně rozestavěn roku 1937. Události následujících let zabránily jeho dokončení, do roku 2002 byl ruinou. Tehdy začaly opravy, po jejichž dokončení (2009) slouží jako místo setkávání místních i návštěvníků města.
Kostel od západu
© Ivan Grisa 04/2010
Graficke pismenko Kostel stojí na stráni nad centrem města, asi 400 m východně přes údolí od zdejšího nádraží. Podle projektu, na který získalo město dotaci od EU, má být jeho věž přístupná jako rozhledna.

Evangelický kostel v Dolní Poustevně
    Obec luterské církve v Dolní Poustevně začala budování svého svatostánku položením základního kamene v roce 1937. Události následujících let zabránily jeho dokončení, po II. světové válce zanikla vyhnáním svých členů církevní obec. Do roku 2002 stál rozestavěný kostel jako ruina. Tehdy začaly jeho opravy. Městu se podařilo získat dotace z EU na přetvoření kostela v místo setkávání generací, kultur a národností. Opravy byly dokončeny v říjnu 2009.

Ivan Grisa, dle webové stránky http://kostelik.dolnipoustevna.cz/, 9.4. 2010

Děčín  (DC)