Kaple z let 1838–45 dle plánů J. Jiruše. Na severní stěně náhrobníky z let 1860 a 1876, na přilehlém hřbitově litinové klasicistní náhrobníky z 1. poloviny 19. století. U kaple odbočuje červená značka ze silnice na hradiště Stradonice.
Graficke pismenko Kaple stojí zhruba uprostřed malé vsi Stradonice, která dala jméno mnohem většímu (významem i rozlohou) keltskému oppidu nad ní. U kaple odbočuje červená značka a zároveň naučná stezka, která vede z Nižboru podél Berounky, směrem na západ do kopce a dovede návštěvníka přímo do prostoru hradiště.
27.2. 2011

historie

Kaple byla postavena v letech 1838–45 podle plánů stavitele J. Jiruše. Zařízení pochází z 19. století. Na severní stěně jsou náhrobníky z let 1860 a 1876. Na přilehlém hřbitově jsou litinové klasicistní náhrobníky z 1. poloviny 19. století.