Na místě starší stavby vznikl dnešní barokní kostel v Mukově roku 1760. Zaujímá dominantní pahorek, vystupující ze západního úbočí Hradišťan. Barokní socha místního patrona stojí u křižovatky pod kostelem.
Kostel od severozápadu
© Ivan Grisa 04/2010
Graficke pismenko Mukov (součást obce Hrobčice) leží v kotlině mezi kopci Českého středohoří na západním úbočí hory Hradišťany. Příjezd od silnice II/257 po silnicích III. třídy (křižovatky v Hrobčičích nebo u Žichova). Autobusové spojení z Bíliny funguje jen v pracovních dnech. V okolí lze provozovat pěší i cykloturistiku.
Kostel je přístupný při bohoslužbách, které se konají vždy první neděli v měsíci od 15.30.

Kostel svatého Prokopa v Mukově
    Na místě starší stavby, ze které se zachovala část křtitelnice, vznikl dnešní barokní kostel v Mukově roku 1760. Zaujímá dominantní pahorek, vystupující ze západního úbočí Hradišťan. Barokní socha místního patrona stojí u křižovatky pod kostelem.
    Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 3., Academia 1980, 6.4. 2010

Teplice  (TP)